Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 15 Mai 2016 | 3907 vizualizari

 

Pentru ca a fost recent Ziua Dorului vin cu o mamaliguta preparata, din dor de mamaiga :D. Cu aceasta ocazie am testat formade tarta Tefal, recent achizitionata din camara Bucatarasului. Pot sa va spun ca am fost pe deplin multumita, puteti vedea din imagini ce frumos se desprindea mamaliguta si ce crusta a facut !!!

 

INGREDIENTE

  • 500 faina malai
  • 300 g iaurt grecesc
  • 200 g rulada cascaval cu carnat
  • 200 g telemea vaca
  • 200 g branza burduf
  • 100 g slanina afumata
  • 2 cepe verzi
  • 1 ardei iute rosu
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt:

  1. Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati.
  2. Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn.
  3. Mamaliga nu trebuie fiarta mult, ea se va mai prepara in continuare in cuptor.
  4. Feliati cubulete slanina afumata.
  5. Spalati ceapa si o feliati rondele subtiri.
  6. Intr-o forma de tarta sau tava ne-aderenta se prajeste usor slaninuta si ceapa.
  7. Jumatate din prajeala se pune separat .
  8. Feliati rulada de cascaval rondele. Taiati telemeaua bucati.
  9. Se intinde pe fundul tavii  jumatate din mamaliguta.
  10. Se distribuie jumatate din branzeturi pe toata suprafata.
  11. Se continua cu restul de mamaliga intinzandu-se inca un strat.
  12. Pentru a intinde mai usor mamaliga folositi o lingura si grasimea ramasa de la prajitul slaninei.
  13. Asezati restul de branzeturi in mod egal pe toata suprafata si presarati ceapa verde si slaninuta ramasa.
  14. Dati tava la cuptor 20 minute pentru gratinare.
  15. Decorati cu ardei iute rosu.
  16. Serviti mamaliguta insotita de muraturile sau salata preferata.
  17. Noi am avut salata de varza.

TIPS-URI

1

In loc de iaurt puteti folosi smantana.

2

Daca tava va permite puteti face mai multe straturi.

3

Se poate renuntala slanina. Inlocuiti cu unt sau ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta gratinata cu branzeturi si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (7)

Rahela Velicu 1

16.05.2016, 09:23

ce bine arata mamaliguta asta!

mihaelar63 1

16.05.2016, 09:26

Rocsi , Ii inteleg

Catalina L 1

18.05.2016, 20:54

buna este

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sandwich cu DeSenvis&bacon